torstai, 13. maaliskuu 2008
kinkkuvoileipäkakku ranskanleivästä
yksi ranskanleipä
6 palaa paahtoleipää
kostutukseen lihalientä
täyte 1:
150g keittokinkkua
n. 15cm pala purjoa
töräys sinappia (maun mukaan)
majoneesia
Täyte 2:
150g metwurstia
½ suolakurkku
majoneesia
tuorejuustoa n. 50g
Itse laitoin majoneesia ja tuorejuustoa sen verran, että kun sauvasekoittimella veti aineet sekaisin, tuli levitettävää tahnaa.
Paloittele ranskanleipä kolmeen osaan. kostuta viipaleet lihaliemellä, samoin paahtoleipäviipaleet, joista on leikattu reunat irti.
kasataan kakku vuorotellen paahto ja ranskanleipää ja vuorotelen kinkku ja metwurstitäytettä.
Kakku kiedotaan leivinpaperiin ja laitetaan painon alle pariksi tunniksi viileään. (itsellä kaksi täyspuista leikkuulautaa painona)
päällinen
75g majoneesia
n. 100g tuorejuustoa
persilijaa puolikas ruukku
ota kakku leivinpaperin sisältä, tasoita reunat veitsellä, että saat sen päällisen levitettyä kauniisti ja levitä päällinen. koristele ja anna maustua vielä jääkaapissa ennen tarjoilua.
Tälläinen tuli meikäläisellä, itse siis koristelin lautasen ja kakun alareunan salaatinlehdillä sekä tomaatinlohkoilla, päälliseen kierittelin puolikkaita keittokinkkuviipaleita ja metukkarullia, sekä taittelin tuorekurkkua.
Kommentit