Aika moni varmasti tuntee Hesburgerin paprikamajon eli sen punaisen. Koska se on niin hyvää mutta tuhottoman kallista kotiin ostettavaksi, olen varioinu sitä itse..
Kuva ei taaskaan ole hyvä koska muistin ottaa sen vasta sitten kun oli melkein jo kaikki mennyt :D

1 muna
2,5 dl rypsiöljyä/oliiviöljyä
1 tl viinietikkaa
suolaa
mustapippuria

Laita aineet mainitussa järjestyksessä kapeaan ja korkeaan astiaan. Pistä sauvasekoitin astian pohjalle, käynnistä se ja sekoita sillä koko ajan, vähitellen nostaen. Paina sauvasekoitin vielä kerran alas ja ylös, sen ollessa käynnissä. Näin syntyy kotitekoinen majoneesi

NOilla tulee se perusmajoneesi jota voi maustaa itse. Itse lisään sitten tohon majoneesiin mausteita, kuten grillatun, ihan pieneksi pilkotun paprikan (ainakin Lidl:ssä myydään lasipurkissa), paprikajauhetta, sipulijauhetta, valkosipulia, cayanne-pippuria, oreganoa ja juustokuminaa. Suolaa hiukan ja ihan pikkuropponen sokeria. Sekoita ja anna maustua. Meillä menee ainakin ihan pirun hyvin hampparin tms välissä ja jos sekoittaa esim ranskankermaa 50-50 majon kanssa, saa ihanan salaatinkastikkeen esim makaronipohjaiselle salaatille tai vaikka perunasalaattiin :)