Tuli tälläistä tehtyä eilen, tonnikalapihvit tein ihan oman mielen mukaan ja tuli aikas hyviä, vaikka itse sanonkin :)

Sekoitin ihan vain kulhossa kaksi purkkia tonnikalahiutaleita vedessä, mistä tosin olin valuttanut vedet pois. Lisäsin, olisko ollut 100g juustoraastetta (suoraan raastettu isosta oltermannista joten määrää vaikea sanoa) sekä yhden kananmunan. Ehkä pari ruokalusikallista ketsuppia ja hiukan mineraaligrilli suolaa, sekä pippurisekoitusta ja ruohosipulia. oli löysä taikina, mutta laitoin pienet nokareet uunipellille, muotoilin pyöreiksi pihveiksi, paistoin 225asteisessa uunissa niin että pysyi koossa hyvin (n. 20min).
1530426.jpg
Kuva ei oikein ole parhaimmasta päästä.

Juuresoaistoksen tein niin että laitoin raastimessa karkealla raasteella ensin n. puolikkaan keskikokoisen lantun, kaksi isoa porkkanaa, kaksi sipulia ja ehkä neljänneksen keskikokoisesta valkokaalista raasteeksi, jotka heitin isolle pannulle. Paistuivat aika kauan, mutta niin että olivat pehmenneitä ja hieman läpikuultavaa. Lisäsin joukkoon japanilaista soijakastiketta, 6 yrtin mausteseosta, hiukka mineraaligrillisuolaa sekä pippurisekoitusta. Lopuksi lisäsin joukkoon vielä purkin (200g) ranskankermaa ja valmista kun seos kuumaa (eli melki heti)
1530427.jpg
Tämäkään kuva ei ole kovin hyvä.

Salaattina toimi lautasen reunalla rapea jääsalaatti, kurkku, tomaatti, sitruunamelissa ja maustamaton fetajuusto sekä paahdettu sipuli. Sitruunamelissa toimii hyvin salaatin joukossa, mulla sitä kasvaa jo parvekkeella :)

1530425.jpg