Leivottiin eilen tyttösen kanssa pullaa.
2041175.jpg
Tein ihan tavallisen puolenlitran pullataikinan, teen sen yleensä myllyn paras- vehnäjauhopussin kyljessä olevalla ohjeella, ohje siis täällä ja kopsattuna tässä: (suluissa mitä tein toisin)




0,5l maitoa, voi olla laktoositonta





50g(1 pala) hiivaa





1,5tl suolaa (1tl)





2dl sokeria (1,5dl)





1rkl kardemumma





muna(en laittanut lainkaan)





 n. 14dl Myllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)





100g voita tai margariinia



Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 4 osaan, joista kahteen laitoin tavallisen voilevityksen ja kanelia ja sokeria. Toisiin kahteen laitoin väliin perunajuhoilla suurustettua omenasosetta, jonka jälkeen rullalle ja palasten leikkaus. Omenaiset laitoin muffinivuokiin, koristekirsikka keskelle ja munalla voitelu, mantelirouhetta päälle. Tavallisissa korvapuusteissa oli raesokeria.
Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

2041174.jpg

2041176.jpg

Molemmat hyviä :)