Teki mieli jotain erikoisempaa ja hyvää ruokaa. Eilen tuli sitten tehtyä Härän fileestä piffejä ja niille jonkinnäköisiä lohkoperunoita ja tietty vielä kasvissuikaleita ja salaattia.
Ensimmäistä kertaa tuli tehtyä tuota aurajuustokastiketta ja ilman mitään ohjetta mutta vaikka maalaisjärjellä mentiin, hyvää oli.

Ensin leikkasin fileestä pihvit ja laitoin marinadiin hetkeki. marinadissa japanilaista soijakastiketta, öljyä, suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Sitten pesin ja pilkoin perunat, laitoin uunivuokaan, lorautin öljyä, grillimaustetta ja paprikajauhetta sekaan, parisataseen uuniin n. 30min
kiehautin  pari desiä kermaa kattilassa, lisäsin siihen melkein koko paketillisen auran sinihomejuustoa (jätin vähän koristeluun) lisäsin pippuria hiven ja valkosipulirouhetta hiven ja viimeisenä lidlistä saatavaa pakastekuivattua yrttimaustesekoitusta (pikainen kipaisu keittiöön kertoi että moinen sisältää persilijaa, shalottisipulia, tilliä, ruohosipulia, kirveliä, sipulia, valkosipulia ja paprikaa) Täytyy suositella, todella monikäyttöinen maustesekoitus. Kuitenkin, tätä sekoitusta laitoin huitauksen verran.
Keitin niin että juusto oli melkein sulanut ja annoin hautua jälkilämmöllä puoliksi sinä aikana kun käytin pihvit pannulla. Tälläinen kokonaisuus siis tuli:
1396028.jpgKoristelin vielä aurajuusto murulla ja silputullla ruohosipulilla.
Oli kerrassaan mahtava ateria, minkä olisi kruunannut joku hyvä lasillinen punaviiniä, mutta tässä tilanteessa minä tyydyin jääveteen ja mies otti sen lasillisen sitä viiniä :)