torstai, 23. huhtikuu 2009
Makkarakasvispannun monet kasvot
½ iso kesäkurpitsa raastettuna1 iso sipuli150g (pakaste) paprikasekoitustaherkkusieniä (pari kourallista (pakasteesta)) 1 Jättiporkkana raastettunaMausteita voi laittaa ihan omien mieltymysten mukaan, mutta koska kyseessä on enempi kasviksia sisältävä ruoka, kannattaa käyttää yrttejä, jotka tuovat kasvisten omat maut esille, eikä peitä niitä. Mulla oli vähän voimakkaampi, osittain aasialaisittain maustettu tämä versio, joka siis sisälsi: paprikajauhetta, suolaa, hiukan mustapippuria myllystä, chiliä, muskottipähkinää, rakuunaa, persilijaa, basilikaa, ihan hiukka korianteria sekä Thai wok spice mix- sekoitusta jossa on:sipuli, porkkana, paprika, korianteri, valkosipuli, sitronellaheinä, chili, purjosipuli, kookosmaitojauhe, sarviapila, pippuri, anis, kumina, inkivääri. Lopulta lisäsin joukkoon pikkutilkka vettä ja tujaus sinappia. Maku oli aivan loistava, sinappia ei kannata pelätä käyttää mausteena myös kasviksia sisältävissä ruuissa, koska se ei maistu läpi.
Tuollaisenaan se sopii loistavaksi esim karpeille syötäväksi, ei mitenkään suuren suuri hiilarikuorma tossa. Tämä muuntuu lisäksi vettä, maitoa (kookos) lisäämällä täydelliseksi keitoksi. Kermaa lisäämällä tulee loistava pastakastike
Tai kuten mä tein, sekoittamalla makaronin kanssa, laittamalla uunivuokaan, juustoraastetta päälle ja hetkeksi uuniin gratinoitumaan. Oli muuten loistavan makuista! :) Tälläisellä tavalla saa niin lapset (kuin miehetkin) syömään paljon kasviksia :)
Kommentit