Niin siis tämä on tehty ihan perinteisellä ohjeella.

750g sakasanhirvikäristyslihaa

2sipulia

kylkisiivuja

1,5dl vettä ja 0,5dl kermaa

suolaa, mustapippuria ja chiliä.

Sulata voi pannulla ja lisää sitten sekä käristysliha että pilkotut kylkisiivut ja pilkotut sipulit. Paista ruskeaksi, lisää sitten 1,5dl vettä ja anna hautua välillä sekoitellen puoliteholla, reilu tunti. Kun vesi on haihtunut, lisää vielä puolisen desiä kermaa ja anna hautua. Lisää kerman yhteydessä mausteita.

 

Perinteinen käristys tarjotaan perunamuusin kanssa joka laitetaan lautasen keskelle. Keskelle muusia kaivetaan" kolo, johon laitetaan pieni nokare voita ja siihen päälle lihat. Perinteisesti meillä oli lisukkeena vielä puolukkasurvosta sekä höyrytettyjä pikkuporkkanoita ja lisänä vielä salaatinlehtiä. Oli hyvää ja erittäin täyttävää.

 

Vinkki!

Jos lihaa jää yli, sitä on hyvä hyödyntää myös seuraavana päivänä. Sopii mitä loistavammin syötäväksi esim salaatissa, jonne voi murustaa myös aurajuustoa lisukkeeksi. Erittäin täyttävä lounassalaatti :)