Mä en tiedä miten muut tekevät sämpylät, mutta itse laitan melkein aina tummaa siirappia sokerin tilalle. Harvoin sämpylät epäonnistuu:

Aineksia tarvitset 0,5litran taikinaan

5dl maitoa
50g rasvaa
1pala hiivaa
12dl vehnäjauhoja
2rkl siirappia
kuminaa
suolaa
1dl seesamisiemeniä

Murenna hiiva kulhoon. Sulata kattilassa voi ja lisää maito. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten hiivaan niin että hiiva liukenee. lisää sitten maitoseokseen kuminaa, suola ja siirappi. Lisää jauhoja suoraan n. litran verran, jätä muutama desi. Alusta hyvin ja lisää loput jauhot tarpeen mukaan niin että taikina irtoaa kulhosta.

Anna kohota liinan alla jonkin aikaa ja muotoile taikinasta sitten sämpylöitä. Paina jokainen sämpylä sesaminsiemeniin, jotka ovat syvällä lautasella ja anna kohota vielä hetken aikaa leivinpaperin päällä leivinliinalla peitettynä. Voit painaa vielä jollain sämpylöitä niin että niistä tulee tasaisia tai käyttää tyhjää peltiä painona niiden päällä. anna kohota n. 20min
1406930.jpgPaista sitten uunin keskiosassa 225asteessa 10min.

Kovia olivat seesaminsiemenet murustamaan että ei välttämättä kannata lapsiperheessä tavalliseksi leiväksi tehdä, mutta maukkaita olivat.