Eräs tuttavaparskunta oli tulossa syömään ja mietin mitä tarjota sitten ruuaksi. Noh, päähän pälkähti lasagne, koska olin levyjä ostanut aikaisemmin, tarkoituksena tehdä tonnikalalasagne hellapoliisin ohjeen mukaan, mutta koska en kyseistä reseptiä ollut ehtinyt vielä testaamaan, päädyin perinteiseen lasagneen.

Lopputulos oli hyvin juustoinen, mutta maukas lasagne, joka kelpasi vieraille ja siitä jäi meille vielä seuraavaankiin päivään (ai, miten niin teen aina isoja satseja grin.gif sen siitä saa, kun tulee suurperheestä)

Eli ensin tein jauhelihakastikkeen:
Paistoin jauhelihan ja yhden ison silputun sipulin ja lisäsin joukkoon yhden purkin pirkan valkosipulimaustettua tomaattimurskaa (olisko 400g) lisäsin mausteet: rouhittua mustapippuria ja aromisuolaa sekä hiven chiliä.Lisäsin tilkan vettä. Jätin kattilaan oottamaan että valmistin maitokastikkeen:
Kuumensin n. 2dl maitoa kattilassa, ja kiehumispisteessä lisäsin joukkoon paketin voimakasta koskenlaskijaa pieninä paloina jotta suli joukkoon. Lisäsin vielä maitoa aika paljon kun juusto oli sulanut, varmaan 5dl ja suurustin sitä sitten maizenalla. Maustoin tän kastikkeen vielä persilijalla ja tuoreella, pieneksi silputulla ruohosipulilla. Tässä vaiheessa lisäsin hiukan kuivattua basilikaa jauhelihakastikkeen joukkoon.

Vuokaan laitoin ensin jauhelihakastiketta, siihen levyt päälle. Sitten jauhelihakastiketta ja maitokastiketta sopivassa suhteessa, väliin juustoraastetta (oli menossa n. 150g juusto vanhaksi jääkaapissa joten se päätyi raasteeksi) kourallinen, taas levyt ja sama toistuu. viimeisten levyjen päälle pelkkää maitokastiketta ja juustoraastetta hiukan runsaammin. Valmistin 185asteisessa uunissa n.  tunnin verran.
kun otin uunista, annoin levätä vielä liinan alla hetken aikaa (n. 15min) että sai vetäytyä rauhassa.

Tässä välissä valmistin tavallisen vihersalaatin höystettynä fetajuustolla.
1412314.jpg
1412315.jpglisukkeena vielä peruna ja punajuurisalaattia.
pahoittelen heikkoja kuvia, ovat taas kännyllä otettuja.