Taikina:
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
1 tl sokeria
2 tl suolaa
2 rkl öljyä
11 dl jauhoja + hieman leivontaan
Lämmitä vesi reilu käden lämpöiseksi (n. 42'c) ja sekoita siihen suola, sokeri ja kuivahiiva.
Sekoita sitten seokseen vehnäjauhot desi kerrallaan ja viimeisenä öljy,niin että taikinasta tulee kaunis kiiltävä pallo. Anna kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa.
täyte:
2 sipulia pieneksi silputtuna
3 valkosipulinkynttä pieneksi hienonnettuna
200 g naudanjauhelihaa
400 g sikanautajauhelihaa
teelusikallinen maustepippuria
mustapippuria ja suolaa
1 dl puuroriisiä ( keitettynä ohjeen mukaan) eli noin 3dl valmista riisipuuroa
***
1,5litraa friteerausöljyä
Keitä riisipuuro, kuullota sipuleita öljyssä ja ruskista jauhelihat. Sekoita mausteet ja jauheliha ja riisi keskenään.
kun taikina on kohonnot kaksinkertaiseksi, nosta se jauhotetulle pöydälle, jaa taikina noin 13 osaan. Leivo jokaisesta osasta pitkänomainen, noin 5mm paksu ovaali taikinaklöntti, jonka keskelle laitetaan muutama lusikallinen täytettä. Taitetaan kiinni ja annetaan hetken levätä liinan alla, näin työstetään kaikki palat.
Alla kuva valmiista, friteerauskeittimeen pääsyä odottamassa olevasta piiraasta
Kuumenna öljy 180 asteiseksi frittikeittimessä, wokkipannussa tai kattilassa. Uppopaista pari piirasta kerrallaa molemmin puolin kunnes ovat kauniin värisiä.
Nosta ne talouspaperin päälle hetkeksi, jotta vähän liikarasva imeytyy pois ja sitten kangasliinan alle pehmenemään ja odottamaan herkuttelua.
Tässä kuvassa halkaistuna, on ainakin täytettä paljon paljo enemmän kin missään kaupan valmiissa...
Täytä mielitäytteillä, kuten suolakurkulla, kinkulla, sinapila, ketsupilla ja sipulilla.
Reseptin löysin ja kopsasin suurimmaksi osaksi täältä :)
Kommentit