Tänään siis tein löydön pakastimesta aamulla, marinoimaton possun ulkofile, melkein kilon pala. No siitä se idea lähti, tein siis siitä ruuan.

Kun file oli sulanut, hieroin siihen merisuolaa ja pikkuisen pippuria pintaan ja laitoin uuniritilälle 180asteeseen, pelti tietty alle keräämään nesteet. File oli uunissa varmaan noin 1,5h mikä oli hiukan liikaa, mutta kaikki muut toimet likan kanssa siinä sai mun huomion herpaantumaan ja paistomittari näytti hirvittäviä lukemia, mutta hyvää se liha silti oli. Kun liha tuli uunista, annoin sen vetäytyä ja rauhoittua ja olla hetken siinä, kunnes jäähtyikin hiukan. Tällä välin tein kasvislisäkkeen joka sisälsi kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, paprikaa ja ruusukaalia. Mausteina toimi maustamaton jugurtti, siirappi, yrttisuola ja valkosipuli ja chili.

Laitoin syvään uunivuokaan, itse asiassa lasagnevuokaan ton filen keskelle ja tein siihen kuorrutteen: juoksevaa hunajaa ja väkevää sinappia 40-60 suhteessa kutakuinkin ja siihen ympärille ymppäsin nää kasvikset. Kaikkien päälle lopuksi vielä tota korppujauhoja ja uuniin parisataan asteeseen reiluksi  puoleksi tunniksi. 1444538.jpgTässä vielä tarkempi ohje lisäkkeeseen ja kuvakin sieltä löytyy,

Lisäksi tarjolla oli muusia sitä haluaville. Mä teen aina kauheet satsit ruokaa myöskin sen takia koska koskaan ei loppujen lopuksi tiedä, ketä meiltä löytää ruokapöydästä. Joskus aina muutama kaveri tulee kylään sattumoisin mein ruoka-aikaan ja mun luonto  ei anna periksi oikeastaan syödä siinä niin etteikö tarjoa muillekkin, ja hyvähän sitä on tarjota kun on tarpeeksi. Ja niin, saahan sitten tehtyä pakasteeseen hyviä valmisannoksia ruokaa, joita on helppo napata kiireessä tai vaikka töihin evääksi.

Hyvin meni tääkin ruoka kaupaksi, vaikka vähän arvelutti toi sinapin ja hunajan sekoitus, joskus kauan sitten olen vissiin jostain paistin sivusta moisen kuorrutteen ohjeen lukenut ja nyt tuli kokeiltua :)