Varoituksen sananen! Silmänisku Yleisesti pekonia pidetään kamalan lihottavana ja epäterveellisenä sen suuren rasvamäärän vuoksi. Tämähän ei pidä paikkaansa, ainakaan "karppien" keskuudessa. Itsekkään en pekonia usein syö, mutta ainoastaan siitä syystä että se sisältää lisäaineita ja esim nitriittiä joka ei ole terveellistä. Mutta kuitenkin, alla oleva ruoka on jotain täydellisen hyvää. Mitään kovin raskasta ei tämän kanssa tarvitse tosiaan syödä, pelkkä raikas salaatti riittä ja varmasti pitää nälkää pitkään ;)
Kuvassa siis valmista pekonirullaa jäähtyneenä leikattua sekä salaattia.
Pekonirullan sisällehän voi laittaa ihan mitä vain, mutta ei kannata laittaa mitään mikä sisältää suolaa ainakaan paljon, sillä pekoni on itsestään tosiaan suolaista.
Mulla on sisällä juustoraastetta, sipulia ja herkkusieniä.
"kudo" ensin pekoneista tiivis ritikko
Kolmeen-neljään tosi täyttävään annokseen menee noin 2pkt pekonia.
Lado haluamasi täytteet pekonin päälle, mulla tosiaan oli silputtua sipulia, pilkottuatuoretta herkkusientä ja juustoraastetta ohut kerros.
Käännä komeus leivinpaperin avulla rullalle, laita 200asteiseen uuniin niin kauan että pekoni on kypsää (noin 20-30min suurinpiirtein)
Leikkaa, ja nauti Silmänisku