tiistai, 1. huhtikuu 2008
Saksanhirvikäristys
Ensin Annoin hiukan sulaa Tollasen saksanhirvikäristyspussin, oli merkiltään lapin lihaa ja pussissa oli 750g. Siitä söi hyvin viisi ihmistä ja kaksi lasta.. Lisäksi tein perunamuusia ja tuoresalaattia sekä vielä oli suolakurkkua ja punajuurikuutioita. Puolukkasurvos olisi kruunannut sen aterian, mutta sitä ei valitettavasti ollut.
Eli ensiksi suikaloin ja paistoin kaksi isoa sipulia sekä pekonia paketillisen. Lisäsin joukkoon ton käristyslihan ja paistoin lähes kypsäksi, kunnes lisäsin pikkuisen merisuolaa myllystä sekä rouhittua mustapippuria jonkin verran. Pikku liraus tomattipyreetä ja paitoin kypsäksi asti. lisäsin kerman ja haudutin kypsäksi kannen alla, niin kauan että kerma oli haihtunut
Tein perunamuusin ihan normaalien ohjeiden mukaan, tosin laitoin soijakastiketta suolaisuutta tuomaan enkä tavallista suolaa.
Perunamuusiköntti keskelle lautasta, lisukkeet ympärille ja siihen pikkunokare voita/margariinia sekä kaivettuun kuoppaan käristyslihaa.
Annos sai kovin kehuja, vaikka tämä oli toinen kerta vasta kun tuli tehtyä mitään vastaavia ruokia.
Kommentit