Tein sämpylät omalla perinteisellä reseptillä, tosin puolet jauhoista korvasin ruisjauhoilla ja yhden desin leseillä. Eli tarvitaan:
5dl maitoa
50g voita
pala hiivaa
13dl jauhoja, joista 6 ruisjauhoja, 6vehnäjauhoja ja desi leseitä.
mausteita: siirappia, suolaa, valkosipulijauhetta ja jeeraa.

Sulata voi kattilassa, lisää neste ja anna kuumentua kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon, lisää sitten voimaito, ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää siinä kohtaa mausteet ja lopulta sekaisin laitetut jauhot. Vaivaa kunnes saat kiinteän pallon. Anna kohota lämpimässä paikassa noin vartin verran, sen jälkeen muotoile haluamasi kokoisia sämpylöitä tai muun mallisia leipiä. Anna kohota vielä pellillä noin vartin verran, eli niin kauan että uuni lämpiää reilu 200asteeseen. Paista noin 13min (Nauru Tarkkaa)

Ottaessa uunista, voitele kylmällä vedellä ja anna levätä hetki liinan alla. Sitten onkin jo valmiita nautittaviksi :)