Nämä on ihan helppo tehdä eikä aikaakaan mitään mahdottomia kulu, kunhan hommaan pääsee alkuun. Itse tein nämä tänään kun huomenna tytön koulun toimiessa presidentin vaalien virallisena äänestys paikkana koulun vanhempainyhdistys järjestää buffetin äänestäjille ja näin saadaan kerättyä luokille ja kouluun vähän rahaa. Vanhemmat tietysti toimii leipojina :)
 
Noin 40 sarveen tarvitaan:
1pkt hiivaa
225g voita/margariinia
5dl juustoraastetta
3,5dl maitoa
suolaa
9-10dl vehnäjauhoja

 

Täyte:
200g kinkkusuikaleita
100g maustamatonta tuorejuustoa
150g juustoraastetta
3rkl sinappia
15cm pala purjoa
 
Nypi rasva ja vehnäjauho murumaiseksi seokseksi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva ja suola. Lisää rasvajauhoseoksen joukkoon juustoraaste ja maito. Anna kohota vähintään puoli tuntia lämpimässä paikassa. Leikkaa 15cm pala purjosta, halkaise ja pese. Silppua se ja sekoita sitten kaikki täytteen aineet keskenään.
 
Jaa taikina 5 yhtäsuureen osaan. Kauli yhdestä osasta pyöreä levy vehnäjauhoja apuna käyttäen. Leikkaa levy 8 kolmionmalliseen osaan ja laita täytettä kolmion leveimpään kohtaan.
 
 
Rullaa sitten kolmiot leveimmästä osasta aloittaen, taita terävästi sarvien muotoon ja anna vielä kohota vähintään vartti. Voitele munalla ja laita haluamaasi koristusta, mulla unikonsiemeniä. Paista 200asteisessa uunissa 10-15min eli kunnes ovat kauniin värisiä.
 
 
Toivottavati nämä maistuu äänestäjille :)