Mä olen pitkään kehitellyt itselle mieluista kastikepohjaa johon ei tule jauhoja lainkaan eikä myöskään lihaliemikuutiota.
Nyt se mun suuhun sopiva kastike löytyi, joten suosittelen kokeilemaan, liha voi olla makkaraa, jauheihaa tai mitä mieliikään. Sopii käytettäväksi ihan kuin normi jauhelihakastike ja on huomattavasti nopeampi tehdä kuin käristellä mitään jauhoja...


1844792.jpg
Tarvitset:
400g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 iso porkkana
1 prk paseerattua tomaattia (á 450g)
2,5 dl kermaa
Mausteet:
chiliä, valkosipulia (mulla jauhetta) mustapippuria, mineraalisuolaa, rakuunaa, grillimaustetta, paprikajauhetta,oreganoa, basilikaa
 '
Laita nokare voita pannulle, pilko siihen sipuli pieniksi kuutioiksi. Lisää siihen kuorittu ja karkeaksi raasteeksi raastettu porkkana. Pyörittele hetki ja lisää jauheliha. Anna olla niin kauan kunnes jauheliha on melkein kypsää, ja lisää sitten muut mausteet paitsi yrtit. Lisää sitten paseerattu tomaatti, anna pulpahtaa kerta. Lsiää kerma ja anna hiukan kiehua kasaan, kauaa ei tarvitse. Lisää yrtit, anna hautua vilä hetki, älä keitä, ja sitten vaan nauttimaan.