Moni on tehnyt porkkanakakkua tässä lähiaikona. No päätinpä minäkin tehdä, mutta lopulta ajattelin kuitenkin että jotain.. hmm.. erikoisempaa voisin tehdä, oli nimittäin eräs ystävä tulossa piiitkästä aikaan kylään (hän on leipuri) joten oli kovat suorituspaineet ;-)
En keltäkään erityisesti ottanut ohjetta, vaan muokkailin itselle sopivaksi kaikista niitä ohjeista mitä löysin!

Tein siis ihan porkkanakakku pohjan, jonka kuitenkin paistoin muffinivuuissa, ja päälle tietty normi tuorejuustopäällinen. Ja täytyypä sanoa että onnistui mainiosti!
2023941.jpg
Tästä ohjeesta tulee 24 isohkoa muffinia, määrän voi tarvittaessa puolittaa :)
Tarvitset:
4 isoa porkkanaa
4 munaa
1,5-2dl öljyä (maissi, auringonkukka, rypsi, mulla maissi)
vajaa ½litraa vehnäjauhoja
0,5dl sokeria
0,5dl fariinisokeria
0,5dl siirappia
1tl soodaa
2tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
2tl kanelia
1tl muskottipähkinää
Vatkaa munat, raastettu porkkana, öljy ja siirappi sekaisin.(mulla vatkautu ehkä 5min, niin kauan kuin muffinipeltien etsimiseen meni ;) ) Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää ne sitten porkkana-öljy-siirappi-muna seokseen. Sekoita hyvin ja kaada muffinipapereilla peitettyihin muffinivuuan koloihin, n. 24 niitä tulee (taikina on löysää)

Paista 200asteessa 20min, eli kunnes ovat nousseet ja ovat kuohkeita. Anna jäähtyä Ja levitä päälle seos jossa on vajaa desi siivilöityä tomusokeria, 175g appelsiinituorejuustoa, 1rkl sitruunanmehua ja 2rkl kermaa notkistamassa lisää. Koristele pähkinä tai mentelirouheella ja/tai koristerakeilla. Kumpikin hyviä :)
2023940.jpg