Alkuun oli tarkoitus että me vietämme ihan keskenämme tän vapun. Mulla ja miehellä oli vielä vuosipäiväkin, mutta ihan kotosalla tätä piti viettää, kun en todellakaan halunnut viedä meidän kolmiviikkoista mihinkään hoitoon, edes hetkeksi, joten päätin itse tehdä sitten jotain pikkuherkkua koko perheelle.

jostain syystä ihmisiä kuitenkin halusi tulla meille iltaa istumaan, niin sanottua rauhallista vappua. Juu, sopihan se mutta kyllä siinä sitten sai mun mielikuvitus lentää että saatiin pöytään tarjottavaa useammalle ihmiselle. (ollaankohan me ainoita kelle haluaa aina silloin tällöin tulla yhtäkkiä ihmisiä :P )
Tälläinen seisova pöytä sitten tuli:
1515220.jpg
Tarjolla oli siis kolmea eri dippiä, hot wingsejä, mustekalanakkeja, itsetehtyjä lihapullia, salaattia, kurkkutankoja, porkkanatikkuja, kukkakaalia, parsakaalia, paprikaa suikaleina, salaattia ja suolakurkkua, leipää ja levitettä, kaali-kurpitsa,- peruna,- ja punajuurisalaattia kaupan valikoimista sekä itsetehtyä paistettua kaalisalaattia.
Mies yllätti mut vielä ja paljasti tossa että oli ostanut kuoharipullon, josta sitten juotiin kaikki kuitenkin lasilliset kun lapset oli saatu nukkumaan. Tälläinen:
 1515229.jpgjuhlallisesti turun sinapin vieressä! ;)

Dipit tein ekana jo että ehtivät hiukan maustua jääkaapissa.
Jääkaapissa oli myös Lidl:istä ostettu juustodippi, joten se päätyi pöydälle:
1515232.jpg
Itse tein zazikia (kirjoitetaankohan ees noin..?) Kuitenkin, raastoin varmaan 20cm palan pestyä kurkkua ja valutin sen siivilässä. Sekoitin sen turkkilaiseen, maustamattomaan jugurttiin (silmämääräisesti sopiva määrä) Lisäsin kolme keskikokoista valkosipulin kynttä murskana ja hiukan mineraalisuolaa ja mustapippuria:
1515231.jpg
Lisäksi tein itse kermaviilidippiä, sitä perinteistä, johon tulee sinappia, suolaa sokeria ja persilijaa. Itse lisäsin vielä hiukan mustapippuria ja ruohosipulia:
1515230.jpg
Lisäksi sitten oli mustekalanakit (jissa siis syvät ristiviillot toisessa päässä ja keitetty) Ovat vaan kauhean kelmeän näköisiä tässä kun osui salama vähän huonosti.
1515218.jpg
Lisäksi oli vielä sitten itsetehty paistettu kaalisalaatti, eli juustohöylällä vaan kaalista pannulle, paistetaan pienessä määrässä rasvaa ja kun kaali kuumaa, ei kuitenkaan vielä ruskeaksi ihan paistunutta, lisäsin hiukan soijakastiketta, mistä tulee väriä ja hiukan cheddar-juustoa (ihan pikkuisen).
Otin pois pannulta, annoin jäähtyä hiukan j lisäsin kaksi ruokalusikallista majoneesia (maustamatonta) ja sekoitin. Hiukan vielä grillimaustettua mineraalisuolaa sekaan ja tarjolle. Maistui sekä lämpimänä ja kylmänä, oli mlkein parempaa vielä  seuraavana päivänä syötynä.
Itse meinaan aina vaan lämmitän/paistan kaalia, vaikka tekisin mitä, koska silloin kaalin maku paranee ja se imee mausteet paremmin itseensä, jolloin maku vain paranee :) Tälläistä se oli, vaikka kuva ei taaskaan tee kyseiselle oikein oikeutta:
1515233.jpg
ihan rattoisa ilta oli yhdessä ystävien kanssa, vaikka lapset olikin kotosalla ja me ei miehen kanssa olla edes juotu vappuina enää ton mein esikoisen syntymän jälkeen, korkeintaan käyty jossain yhdessä syömässä, kun tosiaan tapaamisen vuosipäivä on aina huhtikuun viimeinen :) Tällä kertaa tuli jo kuusi vuotta täyteen mein yhdessäololle :)