torstai, 1. toukokuu 2008
Vapun seisova pöytä
jostain syystä ihmisiä kuitenkin halusi tulla meille iltaa istumaan, niin sanottua rauhallista vappua. Juu, sopihan se mutta kyllä siinä sitten sai mun mielikuvitus lentää että saatiin pöytään tarjottavaa useammalle ihmiselle. (ollaankohan me ainoita kelle haluaa aina silloin tällöin tulla yhtäkkiä ihmisiä :P )
Tälläinen seisova pöytä sitten tuli:
Tarjolla oli siis kolmea eri dippiä, hot wingsejä, mustekalanakkeja, itsetehtyjä lihapullia, salaattia, kurkkutankoja, porkkanatikkuja, kukkakaalia, parsakaalia, paprikaa suikaleina, salaattia ja suolakurkkua, leipää ja levitettä, kaali-kurpitsa,- peruna,- ja punajuurisalaattia kaupan valikoimista sekä itsetehtyä paistettua kaalisalaattia.
Mies yllätti mut vielä ja paljasti tossa että oli ostanut kuoharipullon, josta sitten juotiin kaikki kuitenkin lasilliset kun lapset oli saatu nukkumaan. Tälläinen:
juhlallisesti turun sinapin vieressä! ;)
Dipit tein ekana jo että ehtivät hiukan maustua jääkaapissa.
Jääkaapissa oli myös Lidl:istä ostettu juustodippi, joten se päätyi pöydälle:
Itse tein zazikia (kirjoitetaankohan ees noin..?) Kuitenkin, raastoin varmaan 20cm palan pestyä kurkkua ja valutin sen siivilässä. Sekoitin sen turkkilaiseen, maustamattomaan jugurttiin (silmämääräisesti sopiva määrä) Lisäsin kolme keskikokoista valkosipulin kynttä murskana ja hiukan mineraalisuolaa ja mustapippuria:
Lisäksi tein itse kermaviilidippiä, sitä perinteistä, johon tulee sinappia, suolaa sokeria ja persilijaa. Itse lisäsin vielä hiukan mustapippuria ja ruohosipulia:
Lisäksi sitten oli mustekalanakit (jissa siis syvät ristiviillot toisessa päässä ja keitetty) Ovat vaan kauhean kelmeän näköisiä tässä kun osui salama vähän huonosti.
Lisäksi oli vielä sitten itsetehty paistettu kaalisalaatti, eli juustohöylällä vaan kaalista pannulle, paistetaan pienessä määrässä rasvaa ja kun kaali kuumaa, ei kuitenkaan vielä ruskeaksi ihan paistunutta, lisäsin hiukan soijakastiketta, mistä tulee väriä ja hiukan cheddar-juustoa (ihan pikkuisen).
Otin pois pannulta, annoin jäähtyä hiukan j lisäsin kaksi ruokalusikallista majoneesia (maustamatonta) ja sekoitin. Hiukan vielä grillimaustettua mineraalisuolaa sekaan ja tarjolle. Maistui sekä lämpimänä ja kylmänä, oli mlkein parempaa vielä seuraavana päivänä syötynä.
Itse meinaan aina vaan lämmitän/paistan kaalia, vaikka tekisin mitä, koska silloin kaalin maku paranee ja se imee mausteet paremmin itseensä, jolloin maku vain paranee :) Tälläistä se oli, vaikka kuva ei taaskaan tee kyseiselle oikein oikeutta:
ihan rattoisa ilta oli yhdessä ystävien kanssa, vaikka lapset olikin kotosalla ja me ei miehen kanssa olla edes juotu vappuina enää ton mein esikoisen syntymän jälkeen, korkeintaan käyty jossain yhdessä syömässä, kun tosiaan tapaamisen vuosipäivä on aina huhtikuun viimeinen :) Tällä kertaa tuli jo kuusi vuotta täyteen mein yhdessäololle :)
Kommentit