Kaippa tämä menis ihan ruuastakin mutta lisätäänpä nyt uus kategoria taas kun kerran meilläkin tämä toimi tosiaan lisäkkeenä.

Älkeekä hämmentykö näistä määristä mitä mä tähän kirjoittelen, mä kun nyt jostain syystä teen aina ihan hirveen kokoiset satsit kaikkea ruokaa ja sitten niitä syödään pitkin viikkoa ja saan sitten aina pakastaa valmisannoksia joita on helppo lykätä miehenkin matkaan töihin aina silloin tällöin kun pakkanen alkaa olemaan liian täys.

Mutta tosiaan, se lisäke...
Mulla oli puolisen pussia eli n. 400g kukkakaali-parsakaali-porkkanasekoitusta pakasteesta. Lisänä siinä oli puoli pussia, olisko n. 100g paprikasekoitusta pakastealtaasta myöskin ja vielä siinä oli noin parikymmentä ruusukaalia. Totaalinen pakkasentyhjennysoperaatio siis käynnissä, kohta kun tulee tuoreet kotimaiset kasvikset niin täytyy pakaste tyhjentää että saa hyvillä mielellä käydä taas torilla hamstraamassa kaikkia ihanuuksia jääkaappiin.
Noh, kuitenkin, mausteena käytin yrttisuolaa ja koska erilaisia kaaleja oli niinkin paljon, laitoin hiukan siirappia ja lisäksi myllystä vielä hiven valkosipulia ja chiliä (ihana sekoitus, sai ainakin jossain vaiheessa Lidl:istä). Sekoitin ne noin desiin maustamatonta jugurttia, lisäksi vielä noin desin verran juustoraastetta (sattui olemaan jääkaapissa).
Kaikki sekaisin, uunipellille tai vastaavalle ja itse ripottelin hiukan koppujauhoja päälle että tuli rapea kuori tälle gratiinityyppiselle ruualle. Itse söin tän lisukkeen ihan näin lihan kanssa, miehelle ja tytylle tein lisäks perunamuusia, kun oli molempien toive.
Niin ja lihana meillä toimi possun ulkofile kokonaisena uunissa paistettuna, siksi kuvassakin on valitettavasti kolo tässä kasvisten keskellä kun siitä liha nostettu pois, itse kuorrutin lihan ja nää kasvikset samaan aikaan uunissa, reilu parissasadassa asteessa puolisen tuntia varmaankin..
Ja se kuva:
1444537.jpg