En mä keksinyt tähän mitään nasevaa otsikkoa :D
Tänään käytiin miehen kanssa kaksin Parolassa Panssarimuseossa. Lapset meni jo eilen mun äidille hoitoon jotta matkaan päästiin jo aamusta. Vaikka itse epäilinkin, oli huikaisevaa katsoa ja kuvata noita panssarivaunuja ja tykkejä ja kiipeillä niiden päällä, mihin sai. Parhaiten mieleen jäi Suomen leopard(?) ja ylisuuri natsien sotajuna jota vasten tunsin itsenikin pieneksi :D 
Suosittelen ehdottomasti käymään paikanpäällä, vaikka ei sinällään olekkaan kovin kiinnostunut suomen panssaritorjunnasta tms kuten en itsekkään, mutta päivä kului siitä huolimatta rattoisasti ja ei lippujen hinnat kuitenkaan päätä huimaa.
 
Paluumatkalla oli jo nälkä. Aamulla lähdettiin matkaan pelkän kahvin voimin, kun kumpikaan meistä ei ole aamupalan ystävä. Päivä oli jo päälle kolmessa ja matkaan olimme lähteneet kahdeksan pintaan. Kovin mietimme pysähtymistä, mutta lopulta ajoimme hakemaan lapsia hoidosta tyhjin vatsoin :D 
Ei sillä etteikö matkalla olisi ollut hyviä ruokapaikkoja, ei toki. Mutta koska olemme pihejä ihmisiä ja muutenkin rahanmenoa ei kesällä voi estää, päätimme että koska vähintään 35e menee ulkonasyömiseen ja illalla kuitenkin on nälkä, katsotaan mitä sillä hinnalla saa kaupasta ja kokataan yhdessä.
Tuloksena ostimme
700g porsaan grillikylkeä, 5e
1kg naudan entecortea, 20e
puuttuvat salaattitarpeet, 2e
viipaleperunoita, 3e
kermaa kolme purkkia 2e
pippurituorejuustoa 2e
herkkusieni rasia, 1e
mausteita ja kastikkeita löytyikin kotoa jo omasta takaa.
 
kotiin päästyä pilkoin grillikylkeä ja paistoin nopeasti pannulla. Heitin uunivuokaan, perään chilisoosia, HP:n bbq kastiketta, paseerattua tomaattia, tilkan vettä ja mustapippuria ja annoin muhia 125asteisessa uunissa 3h. Kun porsas tuli uunista, heitin sinne viipaleperunat ja purkin kermaa sekä suolaa. Kokosin salaatin lautasille ja Samalla kun potut muhi uunissa, mies leikkasi ja nuiji entecortea noin sentin paksuisiksi pihveiksi ja maustoi ne mustapippurilla ja suolalla. Mies käytti pihvejä kuumalla pannulla voissa, kääntäen heti kun lihan pinta alkoi hikoilla, jolloin saimme äärimmäisen meheviä ja mureita, sisältä vielä punertavia medium pihvejä.
Lihojen kypsyttyä, viipaloidut herkkusienet nopeasti pannulla ja lopulta pippurituorejuusto ja kermapurkki, kiehautetaan kunnes juusto sulaa.
 
Näin ollen saimme 5-6 isoa annosta, täysin ravintolan vastaavaa, bbq-kylkeä, naudan pihvejä, kermaperunoita, paistettuja herkkusieniä, salaattia ja pippurikermakastiketta.
Seuraavassa vielä lihat ja perunaa jotka on tarjotinvadille nostettuna jotta jokainen saa valita suosikkinsa. Ruokajuomana meni punaviiniä ja kivennäisvettä. Eikä tehnyt enää ravintolaan mieli syömään ;)