Tein tälläisen äitienpäiväksi:
1549524.jpg
ja huom, tämä ei ole täytekakku vaikka siltä näyttää :P
Aluksi ei ollut edes tarkoitusta tehdä lainkaan kakkua tai muutakaan..

jossain, en nyt muista missä blogissa tai missä näin samantapaisen kakun, jolta sitten idean nappasin. jos joku tunnistaa omakseen, laittaa vaikka kommenttia :)

Eli ensin tein murokakku taikinan uunissa pellin päällä ( kelpaa varmasti mikä kakkupohja millä maustein vain, murokakku ihan kiitettävän muenevaa,mutta riittävällä kostutuksella onnistuu :), tosin leikatessa murenee )

vuorasin keskikokoisen kulhon leivinpaperilla ja taputtelin sitä taikinaa kulhon pohjalle ja reunoille (en laittanut kaikkea taikinaa, että saa vielä pohjan. )

Täytteeksi tein jonkin näköisen vaahtosydeemin, eli vatkasin ensin 2,5dl flora vispiä, heitin joukkoon kaakaojauhetta sekä vanilijasokeria.
Kuumensin kattilanpohjalla vajaa 0,5dl kuohukermaa, lisäsin joukkoon neljä lusikallista liivatejauhetta ja sekoitin, tohon kermavaahto-kaakao seokseen.
Toi vaahto tohon kulhoon taikinan päälle ja itse annoin hyytyä jääkaapissa noin tunnin.

Kostutin lopputaikinaa ja painelin sen sitten "kanneksi" vaahdon päälle. Annoin taas olla jääkaapissa n. tunnin, sitten keikautin kakun lautaselle, ja koristelin.

koristelu tapahtui sulatetulla suklaalla (mulla ei onnistunut, huonoa suklaata) sekä kermavaahto-maitorahka pursotuksilla ja marsipaanikukilla.

Älkää teilatko mua noiden pursotusten takia, ei onnistunut ollenkaan, mutta onneksi sitten syötiin edes omassa piirissä vain :P

koska kakku oli tarkoitus syödä ulkona, lisäsin samalla taktiikalla tota liivatetta siihen pursotukseen kuin täytteeseenkin. onnistui ihan hyvin, rahkaa ei ollut paljon mitään, pari rkl kun enenmpää ei kaapissa ollut, mutta koska olin juuri tehnyt ruuan, kello oli lähemmäs keskiyötä ja kämpässä kuuma ku elämä, alkoi pursotukset sulaa ennenkuin sain kaikki valmiiksi ja kylmään, mutta kokonaisuudessaan se sitten kestikin ulkona huomattavan hyvin, ei sulanut yhtään enää sen jälkeen kun tosiaan oli hyytynyt. Tiettyä rakennehaittaa tietysti toi liivate toi, mutta koska ne pursotukset kesti hyvin niin pitkään ilman makuhaittaa, annettakoon se anteeksi ;)
1549571.jpg
Pursotusta lähempää
1549573.jpg
Itsetehdyt koristeet
1549576.jpg
kakku vielä sisältä