Yksi viimeviikon ruuista oli tälläinen.

Aikas vähän tuli loppujen lopuksi oltua keittiössä häärimässä tässä viikolla kun supparit (supistukset) pakottivat levolle, mutta kyllähän sitä oli jotain ruokaa perheelle loihdittava. Mies oli tuonut kaupasta herkkusienipaketin, joka oli menossa (yllätys yllätys) vanhaksi, joten päätin tehdä siitä kastikkeen.

Lisäksi joskus aikaisemmin oli pakkaseen eksynyt rasiallinen valkosipuliviipaleperunoita (itse tehtyjä), joten ne nakkasin uuniin ensinnä. lihapullat valmistin myös hiukan etukäteen, tälläisellä ohjeella:
Turvotin n. desin(?) korppujauhoja maidossa, lisäsin mössöön mausteet: soijakastiketta, yhden ison sipulin silputtuna, pippurisekoitusta myllystä ja hieman chilijauhetta. Sekoitin taikinan ja lisäsin n. 400g jauhelihaa, pyörittelin lihapullat pellille ja paistoin uunissa 225asteessa kypsiksi.

Paistinpannulle lisäsin sitten viipaloidut herkkusienet (vajaa rasiallinen) punasipulia yhden silputtuna ja öljyä, kuullotin niitä siinä jonkin aikaa ja lisäsin soijakastiketta, yrttisekoitusta ja ruohosipulia. Viimeisenä hiukan rosépippuria. lisäsin joukkoon n. 2,5dl ruokakermaa, hauduttelin hetken ja lisäsin lihapullat joukkoon (koska olivat kylmiä, näin sai lämpimäksi) Ja hauduttelin lisää kunnes lihapullat olivat myöskin lämmenneet.

Lisänä tarjoilin fetasalaattia sekä punajuuri salaattia.
Tälläinen oli siis lopputulos:
1436347.jpg
Ja tähän päälle vielä paahdettua, rapeaa sipulia hiukan silputtuna ja hyvää oli :)