Meillä mies on innostunut syksyn aikana paljonkin kalastuksesta, mutta ahti ei ole suonut liian paljon antejaan, lähinnä pieniä ahvenia ja haukeja on tullut. Mutta ei se mitään, loistavaa ruokaa niistäkin loihditaan. Isot hauet maistuvat usein puumaisilta, mutta loistavia pullia niistä tulee.
 
Haukipullat:
Iso Hauki nahattomana.
2viipaletta limppua tms kuorettomana
sitruunapippuria
2munaa
1dl juustoraastetta
suolaa
tuoretta tilliä
 
Aja hauki kolmeen otteeseen lihamyllyn läpi. Lopuksi aja myös leivät siitä kertaalleen läpi putsaa hyvin lihamyllyn. Lisää jauhetun kalan ja leivän joukkoon mausteet, munat ja juustot. Muotoile märin käsin niistä pyöreitä pullia ja paista pannulla voissa tai uunissa niinkuin minä, noin 200asteessa puolisen tuntia tai kunnes ovat kiinteitä ja kypsiä. Tarjoile salaatin, perunan ja sitruunaisen munakastikkeen kera.