Teki mieli pullaa pitkästä aikaa ja jääkaapissa nökötti hiiva joten eikun tekemään.
Pullan ja korvapuustien ohjeita on netti ja kirjat pullollaan ja jokaisella tekijällä on varmasti siihen oma reseptinsä. Nykyään teen itse aina näin:
Tarvitaan:5dl maitoa50g hiivaa1rkl kardemummaa1,5dl sokeriahyppysellinen suolaa1 munan.14dl jauhoja125g voita
Täyte: 60g sulaa voita/margariinia0,6dl fariinisokeria0,6dl sokeriapaljon kanelia1rkl kardemummaa
Voiteluun:muna ja päälle raesokeria
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna hiiva kulhoon. Sekoita maito hiivaan niin etä hiiva liukenee ja lisää sitten sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää vehnäjauhoja desi kerrallaan sekoitellen puuhaarukalla tai monitoimikoneessa. Kun jauhot ovat sekoitettu, lisää rasva ja alusta taikinaa kunnes se on kimmoisa pallo. Anna kohota leivinliinan alla noin kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina neljään osaan, kauli alustan päällä siitä levy. Sulata voi mikrossa, voitele taikinalevy sillä ja ripottele päälle keskenään sekoitetut sokerit-kaneli-kardemumma. Saa tulla ihan hyvä kerros mausteita.
Kääri levy rullalle ja leikkaa viistosti paloja, paina peukaloilla keskelle pohjaan asti syvennykset ja tuloksena on korvapuusti
Nostele leivinpaperin päälle puustit, anna kohota niin kauan että työstät koko taikinan samoin. VOitele sitten pullat munalla ja ripota päälle raesokeria. Paista n. 225 asteisessa uunissa keskitasolla 12min.
Nauti kahvin, teen tai kylmän maidon kanssa :)
Kommentit