Mä olen monesti koittanut tehdä itse kebabia mutta ikinä siinä onnistumatta. Vaikka maku olisi ollut mukiinmenevä, on rakenne jäänyt murekemaiseksi ja viime kokeilusta on jo aikaa muutama vuosi. Nyt kuitenkin eksyin jonnekkin keskustelufoorumille missä tätä kehuttiin ja kun jääkaapissa oli kaksi jauhelihapakettia, mikäpä esti kokeilemasta.
Itse lihaan käytin 800g sikanauta jauhelihaa, varmaan naudasta olisi tullut vielä kiinteämpi, mutta tämäkin oli hyvää. Voittaa kaikki kaupan viritelmät mennen tullen.
 
Kebab:
800g sikanautajauhelihaa
1,5rkl mineraalisuolaa
1.5rkl mustapippurirouhetta
Monitoimikoneessa kannattaa tehdä, jotta rakenteen saa hyvin rikki. Sekoita siis kulhossa jauhis ja mausteet, anna koneen käydä reilu 5min kovimmalla teholla. Ota taikina folion päälle, ja painele vielä käsillä ilmat pois. Käännä kahteen kertaan folion sisälle tiiviiseen pakettiin ja paista 100asteisessa uunissa uunipellillä noin 4h.
Vaikka kuumana otin sen paetista pois, olin vain antanut noin 15min vetäytyä viileässä, sai juustohöylällä vedettyä ohuita siivuja
 
Kun kebabin paistoaika lähenee loppuaan ja haluat syödä heti, kannattaa alkaa valmistamaan kastikkeita.
 
Tulinen Tomaattikastike:
1prk (500g) paseerattua tomaattia
chiliä
basilikaa
sokeria hyppysellinen
voita pieni pala
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
tulista kastiketta (salsa, tabasco, savuchili, savunaga tms)
 
Laita kattilan pohjalle voi sulamaan ja kippaa mausteet joukkoon. Kun voi sulanut mutta ei ruskistunut, kaada paseerattu tomaatti päälle ja anna kiehahtaa. Anna hiljalleen kiehua noin 15-20min. Tässä kohtaa huomio, että kannattaa valita kattila jossa on kansi, mulla ei ollut kuten hellasta huomaa :D
Viimeisenä joukkoon tulinen kastike maun mukaan, tarkista maku.
 
Jugurttikastike:
2dl maustamatonta jugurttia(kreikka, turkki)
3kpl valkosipulinkynttä
persilijaa
suolaa
 
Murskaa kynnet ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
 
 
Kebabbiahan voi syödä miten tykkää, rullana, pitana, leipäkuutioiden kanssa, kerma,-lohko,-ranskalaisten tms perunoiden kanssa ym. Variaatioita on paljon. Meillä syötiin tällä kertaa leipäkuutioiden kanssa:
Pilko lautaselle vaaleaa leipää, mulla oli näivettynyt sämpylä :D Muta myös esim paahtoleipä käy.
Lisäksi vaikka raastettua ja pilkottua kaalia ja tomaattia.
Päälle sitten liha ja siihen tomaattikastike
Sitten loput kastikkeet ja herkuttelu voi alkaa :D 
Teen kyllä ehdottomasti toistekkin ja isomman satsin jotta pakkaseen saa myös :)